Fietsen met mijn nieuwe E-bike

Fietsen is één van mijn grootste hobby’s. Weer of geen weer, het liefst fiets ik elke dag. Helaas heb ik al een half jaar een knieblessure, waardoor ik geen verre afstanden meer kan fietsen met mijn normale fiets. Daarom heb ik een maand geleden besloten om een elektrische fiets aan te schaffen.

Na lang zoeken naar de beste opties heb ik besloten om te gaan voor de Cross Elegra Shimano Steps N7. Deze fiets heeft een hoge af montage en de accu is erg licht van gewicht. Een aantal zeer goede pluspunten van de fiets zijn de super goede hydraulische remmen, de verende voorvork, de 7 versnellingen en het gel zadel. Ik test de fiets nu al een maand en hij is ontzettend fijn. De fiets fietst super soepel en ook het schakelen gaat gemakkelijk. Op de fiets zit een display waar je veel informatie op kunt aflezen zoals de snelheid, de tijd en de afstand. Dit vind ik erg leuk om bij te houden.

verhuur-elektrische-fietsen-84461-1_w800

Fietsverzekering afgesloten via Fietsverzekering.nl

Om te voorkomen dat mijn elektrische fiets wordt gestolen of kapot gemaakt, heb ik besloten om een verzekering af te sluiten. Dit vond ik zeker nodig omdat mijn fiets bijna 2000 euro heeft gekost en ik er graag nog lang van wil genieten. Op aanraden van een collega heb ik een verzekering via Fietsverzekering.nl afgesloten. Ik heb gekozen voor een compleet pakket met drie jaar dekking. Mijn fiets is nu verzekerd voor diefstal, schade en bij pech komt er tot 9 uur ’s avonds een expert om te kijken of de fiets direct gemaakt kan worden. Daarna komt er hulp om je naar een gewenste locatie in de buurt te brengen.

Ik zorg natuurlijk dat mijn fiets altijd op een veilige plek staat en dat hij goed op slot staat, maar ik vind het erg fijn dat ik Fietsverzekering.nl altijd kan bellen in geval van nood. Volgende week ga ik twee weken naar Terschelling en dan neem ik mijn elektrische fiets mee. Ik hoop elke dag te kunnen fietsen en te genieten van het mooie eiland.