Crosstrainer: onderdeel van mijn work-out

Ik las laatst een verhaal over een jongeman uit het Verenigd Koninkrijk een etmaal heeft doorgebracht op een crosstrainer om daarmee geld in te zamelen voor zijn moeder die is gediagnosticeerd met kanker. Ik heb erg veel respect voor hem. Zelf vind ik het al heel wat om een uur een crosstrainer te gebruiken.

tunturi_go_crosstrainerr30_3 Crosstrainer logo (3)

Ik heb me laatst aangemeld bij een sport vereniging bij mij in de buurt. Ik wil namelijk graag vet verbranden. En een crosstrainer is daarom een graag gezien onderdeel van mijn work-out programma. Om ‘m goed te gebruiken dien je, volgens mijn fitness instructeur, een juiste houding aan te nemen. En met een juiste houding wordt een rechte houding aannemen bedoelt. Hiervoor dien je zowel je armen als benen synchroon te bewegen. Je dient met je voeten druk uit te oefenen op de pedalen. En niet met je armen zoals ik in het verleden wel vaker deed. Verder adviseerde mijn instructeur dat mijn buikspieren opgespannen dienen te blijven gedurende de gehele sessie.

Aangezien ik al een tijdje niet meer aan fitnessen of een work-out heb gedaan begin ik de eerste trainingen rustig. Na een aantal trainingen zal ik mijn sessie geleidelijk uitoefenen tot 15 à 20 minuten op de crosstrainer.